Wi-Fi In De Auto – De Vereisten, Hoe Kan Je Het Voor Elkaar Krijgen?

Om een zogenaamde ” Connected-auto ” te krijgen, heb je verschillende opties, waarvan sommige ontaarden in sleutelen en daarom op lange termijn niet noodzakelijkerwijs aan te bevelen zijn. Desondanks introduceren we u binnenkort. Ook kun je hier internetvergelijker gebruiken om direct kosten te besparen op internet via de auto.

Als je echter een andere snelle verbinding zoek kun je ook beginnen met het vergelijken van glasvezel. Steeds meer gezinnen hebben de mogelijkheid om te beschikken over het snelst mogelijke internet. Begin direct en bespaar kosten met glasvezel vergelijken

Wi-Fi In De Auto En De Verschillen

Het is duidelijk dat het draadloze internet in de auto geen huiselijke verbinding is. In plaats daarvan is er al een ge├»ntegreerde Wi-Fi-hotspot in de auto – wat vooral het geval is bij nieuwere modellen uit de hogere middenklasse – of u kunt uw voertuig naderhand uitrusten. De internetverbinding wordt dan niet tot stand gebracht via een kabel in de muur, maar via een typisch gegevenstarief, omdat het ook wordt gebruikt in mobiele communicatie.

Van Deze Feiten Zijn Er Enkele Verschillen

Rijden door een gebied met een nogal slechte verbindingskwaliteit zal ook onderhevig zijn aan de snelheid . U kunt dus niet verwachten 1080p videostreams via Netflix te bekijken zonder kwaliteitsverlies.

Je zult niet thuis van dezelfde snelheid kunnen genieten in je auto Wi-Fi . Hoewel er tarieven zijn die tot 150 Mbit / s beloven – maar de onopvallende woorden ” tot ” zijn hier het sleutelwoord. In werkelijkheid kun je deze snelheden niet naderen.

Ze zijn in beweging, in tegenstelling tot de meeste andere huizen, gebonden aan de datalimiet . Hoewel de DSL-verbinding in uw eigen huis bijna voor onbepaalde tijd kan worden gebruikt, ziet u in de auto vele grote downloads maar snel tot het uiterste .

maar we willen mobiele draadloze niet laten staan in een kwaad daglicht. Als de verbinding werkt, is het net als thuis ontvangt u elke vorm van gegevens die u toegang tot foto’s, muziek en video’s hebben, op internet surfen, documenten te downloaden van uw cloud storage omlaag of Stuur gegevens van uw smartphone naar de tablet van een gebruiker op de achterbank. Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je het gewoon niet opgeven bij langere reizen met het gezin.

Beide Varianten Zijn Gebaseerd Op Standaard WLAN-Routers

Als u stroom kunt leveren, is een model met een SIM-kaartsleuf voldoende. De draadloze router moet in staat zijn om een internetverbinding tot stand te brengen via UMTS of LTE . U plaatst de simkaart in het apparaat, gebruikt een eerder geboekt gegevensplan en hebt dan praktisch een mobiele hotspot en WLAN in de auto.

Het Nadeel: gewone draadloze routers zijn nogal onhandig en staan altijd op de een of andere manier in de weg (en ze zijn duur, als je een nieuw model moet kopen).Als de router geen SIM-kaartsleuf maar een USB-poort heeft, heb je mogelijk geluk: daar plug je een UMTS- of LTE-stick in en configureer je deze dienovereenkomstig. Op veel modellen werkt deze manier en hebt u een internetverbinding tot stand gebracht. Toegang tot internet gebeurt dan via de stick, terwijl de toegang van uw apparaten tot de router via het ingebouwde WLAN is. Ingewikkeld maar functioneel onberispelijk.

Toegegeven: vandaag lijken beide oplossingen minder comfortabel. Ondertussen hebben de fabrikanten van de voertuigen en ook de router het potentieel in de markt herkend. Betere oplossingen voor het achteraf inbouwen zijn daarom breed beschikbaar.