Welke tips kan ik gebruiken om mijn mobiele airco te gebruiken?

Waar u ook woont, of het nu een appartement of een huis betreft, het eerste en eenvoudigste is om de luchtlekkages te dichten. “Als je een ouder huis hebt dat nooit luchtdicht is geweest, kan dit een groot deel van je warmteterugwinningsprobleem vormen, vooral als je lekken hebt van de zolder. Als je nog geen blowerdeur hebt gehad, koop er dan een. De beste mobiele airco kopen kan tegenwoordig best lastig zijn omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn.

2. Houd de zon en de hitte op de eerste plaats.

Allison suggereert zonweringvensters, bij voorkeur met buitenzonwering, maar mensen deden vroeger heel wat meer. Professor Cameron Tonkinwise van Carnegie Mellon School of Design heeft opgemerkt: “Met de airconditioner kunnen architecten lui zijn. We hoeven er niet aan te denken om een ​​gebouw te laten werken, omdat je gewoon een doos kunt kopen. “We houden van bomen, uitsteeksels, pergola’s en andere ontworpen zonweringstoestellen waar niemand meer aan denkt. Vroeger namen mensen dit zeer serieus; nu kopen ze gewoon nog een paar ton AC.

3. Krijg efficiënte verlichting en apparaten, dat bespaart energie

Dit wordt oud, maar mensen hebben nog steeds gloeilampen die veel warmte uitstoten. Schakel ze uit of verwijder ze.

4. Isoleer als je kunt, je mobiele airco kan daardoor beter werken

Als je toegang hebt tot een zolder, zorg dan dat de isolatie gelijkmatig verdeeld is en voeg meer toe als je kunt. Allison merkt op dat hobbelige isolatie niet zo goed is als glad.

5. Maak een paar kleine veranderingen in de levensstijl.

Allison suggereert dat je je droger moet controleren, maar we gaan suggereren dat dit de tijd van het jaar is om naar de oude school te gaan en een waslijn te halen. Koken is een andere grote bron van warmte; probeer over te schakelen op een zomerdieet met koel voedsel, salades en vuur op de barbecue en buiten te koken. Vervolgens wordt Allison technischer en leren we hoe we ons wisselstroomsysteem daadwerkelijk beter kunnen laten werken. Het meest voor de hand liggend is om de filters te vervangen. Hij suggereert ook:

6. Houd de ventilatieopeningen vrij
Ik heb dressoirs, stapels kleding en hondenhokjes gezien die de toevoer geheel of gedeeltelijk afdekken of ventilatieopeningen in huizen terugsturen. Verstikking van de luchtstroom bij de ventilatieopeningen verhoogt de druk in het kanaalsysteem en vermindert de luchtstroom.