4 Tips Om Data Op Jouw Telefoon Veilig Te Houden

Tabletten en smartphones bepalen ons dagelijks leven. We zoeken naar het beste tijdschema, spelen een snel spel op het woon-werkpad of communiceren met collega’s via WhatsApp. Afbeeldingen en video’s worden geĆ¼pload naar sociale netwerken of naar hun eigen cloud (bijv. Dropbox of de iCloud) en via de mobiele telefoon aan de kassa betaald. We geven u waardevolle tips over hoe u de gegevens op uw telefoon en tablet beter kunt beschermen.

Gebruik Altijd Een Goede Code

Zodat de telefoon is beschermd tegen toegang door derden, het moet altijd worden afgesloten met een zes-cijferige pincode mogelijk of een wachtwoord of biometrische assurance, zoals vingerafdruk of gezicht ID. De tijd tot de automatische schermvergrendeling moet zo kort mogelijk zijn in de instellingen (maximaal 30 seconden). En natuurlijk moeten cloudservices zoals iCloud, Dropbox enz. Ook worden beveiligd met sterke wachtwoorden. Telefoons zoals een Samsung of een iPhone hebben vaak de optie om een geschikte code in te stellen. Hier lees je meer over op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/samsung-galaxy-s8/ of op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/iphone-7/.

Android? Gebruik Een Virus Systeem

Op Android-systemen is een virusscanner vereist. Het detecteert onveilige apps, bestanden of processen en waarschuwt tijdig in dergelijke bedreigingen. De behuizing ziet er anders uit bij iOS-apparaten, omdat een dergelijke app hier niet nodig is. Het gesloten bestandssysteem van Apple maakt het moeilijker voor hackers om onveilige apps te injecteren. Voor Android-apparaten raden we virusscanners aan zoals AVG, Avast of Norton.

Open Nooit Phishingmails En Verwijder Ze

Via phishingmails proberen oplichters toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens. In dit geval de slachtoffers mails worden verzonden vanaf vervalste afzender adressen, waarin zij bijvoorbeeld gewezen op ontbrekende of verouderde accountgegevens en toegang tot de gegevens en gevraagd om dit aan te geven. Koppelingen in mails van onbekende personen mogen daarom niet worden aangeklikt.

Phishing-mails kunnen vaak snel worden gedetecteerd door spelling of grammaticale fouten. Bovendien mag u nooit persoonlijke informatie zoals het creditcardnummer of iets dergelijks onthullen, maar dergelijke e-mails verwijderen. De beste manier om het volgende principe te onthouden, is dat uw bank u nooit om informatie over uw gegevens zal vragen.

Whatsapp Beveiligen Is Erg Belangrijk

In het verleden was de populaire WhatsApp Messenger herhaaldelijk kwetsbaar voor beveiligingsproblemen en gebrek aan privacy. Over het algemeen moeten de privacy-instellingen zo strikt mogelijk zijn of worden verzonden naar een veiliger messenger zoals Signal, Threema, Wickr Messenger of Snowden Change. Nadeel: je moet ook je omgeving overtuigen om te veranderen. In deze berichten en oproepen worden alleen via de telefoon van de ontvanger gedecodeerd door een end-to-end encryptie protocol, zodat de vertrouwelijkheid van alle communicatie is gewaarborgd.